Wereldreizigers.nl
Home » Campers » Reizen met camper (2) | Huis verkopen en zoeken naar camper

Reizen met camper (2) | Huis verkopen en zoeken naar camper

Leuk dat je onze blog weer leest. In onze eerste blog las je over ons plan om voor onbepaalde tijd op reis te gaan. We geven je een update van de stappen die we de afgelopen weken hebben gezet om ons huis te verkopen. Ook zijn we inmiddels begonnen met het zoeken naar een geschikte camper! In dit artikel vertellen we je daar alles over.

Lees ook: Reizen met camper (1) | Onbepaalde tijd op reis: even voorstellen!
Lees ook: Reizen met camper (2) | Huis verkopen en zoeken naar camper
Lees ook: Reizen met camper (3) | Camper gekocht + features en upgrades
Lees ook: Reizen met camper (4) | Camperverzekering full-time wonen en reizen
Lees ook: Reizen met camper (5) | Laatste voorbereidingen en vertrek
Lees ook: Reizen met camper (6) | Ervaringen en tips voor camper reizigers

Voorbereiding huis verkopen

De vorige keer hebben we verteld dat de makelaar op bezoek is geweest en dat de foto’s van het huis al gemaakt waren. Een aantal dagen later is ons huis ook ingemeten en zijn de plattegronden gemaakt. Daarna is ons huis officieel in de verkoop gegaan.

We hebben regelmatig de vraag gekregen of we het vreemd vinden om ons eigen huis op internet te koop te zien staan. Natuurlijk is het ergens een beetje vreemd, maar wij zien vooral ons avontuur dichterbij komen. We hebben de keuze met volle overgave gemaakt en staan er volledig achter waardoor het voelt als de juiste beslissing.  

De bezichtigingen

Vorige week zijn de bezichtigingen geweest. Dat was wel even spannend. Elke ochtend hebben we het huis extra netjes achtergelaten om de kijkers een zo goed mogelijke indruk te geven. Het is wel zo fijn als een huis opgeruimd en schoon is. Na elke kijkdag kregen we een telefoontje van de makelaar met een update hoe de bezichtigingen waren verlopen.

Schoonmaken om ons huis te verkopen
Schoonmaken om ons huis te verkopen

Voorlopig koopcontract

Inmiddels hebben we een bod geaccepteerd en gaan we het voorlopig koopcontract tekenen! Het geeft een goed, fijn, geruststellend gevoel als het huis (onder voorbehoud) verkocht is. Het waren een paar spannende weken.

De overdracht van ons huis gaat eind juni plaatsvinden. Dit houdt voor ons in dat we ruim een maand zullen gaan overbruggen tot we echt op pad gaan. We gaan tijdelijk bij onze (schoon)ouders logeren, huren een vakantiehuisje of gaan in onze camper wonen als we die tegen die tijd hebben.

huis verkocht
huis verkocht

Opruimen, ontspullen en verkopen

We hebben ondertussen spullen verkocht. Er worden ook steeds meer meubels ‘gereserveerd’ voor de verkoop. Familie, vrienden of collega’s appen regelmatig met de vraag of een bepaald item nog beschikbaar is. Nu de bezichtigingen geweest zijn, kunnen we meer gaan opruimen. Het is de bedoeling dat we op Koningsdag ook spullen gaan verkopen. Een leuke manier om te ontspullen (boek hier te koop). Het zal de laatste paar weken wat minder gezellig zijn in huis qua aankleding, maar dat is niet erg.

Lees ook: Je tweedehands spullen verkopen voor een wereldreis | Snel extra geld

Tijdens het opruimen komen we er achter hoeveel spullen we de laatste jaren hebben verzameld. Het is een kleine uitdaging om te kijken wat we echt willen bewaren en wat er weg kan. Er zal niet veel bewaard blijven. Hier is straks geen ruimte voor en in feite hebben we niet veel nodig. We zorgen wel dat in principe alle spullen een tweede leven krijgen door het te verkopen of naar een kringloop te brengen.

Een geschikte camper kopen

De afgelopen twee zaterdagen zijn we op zoek gegaan naar een geschikte camper om te kopen. We hebben het erg naar ons zin gehad! Het was fijn om inspiratie op te doen in real-life, in plaats van via advertenties en foto’s. We hebben verschillende camperbusjes en campers bekeken. De eerste zaterdag hebben we gebruikt om een beslissing te kunnen nemen met welk type camper we uiteindelijk op reis willen gaan. Vorig jaar hebben we al een camperbusje gehuurd. We hebben toen de ervaring opgedaan dat de ruimte binnen best beperkt is. Omdat wij voor lange tijd op reis willen gaan, vinden we het belangrijk dat er wat ruimte in onze camper zit. Zowel ruimte binnen als enige opbergruimte. We zijn het samen eens geworden dat we op zoek gaan naar een camper, geen camperbus.   

Samen op zoek naar een camper
Samen op zoek naar een camper

Waar letten we op bij het kopen van een camper?

We zijn nu een stap verder, maar er zijn nog heel wat stappen te zetten. Een belangrijke vraag is hoe lang de camper maximaal moet zijn? Dit wordt waarschijnlijk maximaal 7 meter. We vinden het een prettig idee als we enigszins gemakkelijk kunnen parkeren en de wat kleinere straten nog in kunnen rijden. Verder is het bed, de kookgelegenheid en de opbergruimte belangrijk voor ons. We hebben twee potentiele campers op het oog gehad, maar helaas bleken deze toch niet de juiste voor ons.

We hebben nog even de tijd en kijken rustig verder. De volgende keer zullen we meer inhoudelijk op de camper ingaan. Hiermee bedoelen we welke aspecten voor ons belangrijk zijn om op te letten.

Lees ook: How to: Camperbus kopen of ombouwen

Stefan zoekt online naar een camper
Stefan zoekt online naar een camper

Ontslag nemen

Onze werkgevers hebben we wel verteld over onze plannen, dat we ons huis gaan verkopen en een camper willen aanschaffen. Op dat moment wisten we nog niet wanneer we uit dienst zouden willen gaan. Als het voorlopig koopcontract is getekend en de bedenktijd voorbij is, gaan we beide een officiële ontslagbrief inleveren op ons werk. We hebben het allebei naar onze zin op ons werk. Het is nog een beetje een onwerkelijk gevoel dat we over een aantal maanden de laatste werkdag zullen hebben. Maar we kijken enorm uit naar de avonturen die voor ons liggen!  

Lees ook: Reizen met camper (1) | Onbepaalde tijd op reis: even voorstellen!
Lees ook: Reizen met camper (2) | Huis verkopen en zoeken naar camper
Lees ook: Reizen met camper (3) | Camper gekocht + features en upgrades
Lees ook: Reizen met camper (4) | Camperverzekering full-time wonen en reizen
Lees ook: Reizen met camper (5) | Laatste voorbereidingen en vertrek
Lees ook: Reizen met camper (6) | Ervaringen en tips voor camper reizigers

Avatar foto

Reizendoenwesamen

Hi! Wij zijn Stefan (29) en Laura (28) en al ruim 12 jaar een stel, echte jeugdliefdes dus! We hebben ons huis verkocht, hebben (deels) ontslag genomen van ons werk en zijn voor onbepaalde tijd op reis met onze camper. Ben je nieuwsgierig naar ons avontuur? Neem hier dan regelmatig een kijkje, tot snel!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
8 Shares
8 Shares
Copy link