Wereldreizigers.nl
IMG 20220319 WA000222 | camper features | Wereldreizigers.nl

Reizen met camper (3) | Camper gekocht + features en upgrades

In dit artikel vertellen we je over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot ons huis, de camper die we gekocht hebben en de features van onze nieuwe camper.

Lees ook: Reizen met camper (1) | Onbepaalde tijd op reis: even voorstellen!
Lees ook: Reizen met camper (2) | Huis verkopen en zoeken naar camper
Lees ook: Reizen met camper (3) | Camper gekocht + features en upgrades
Lees ook: Reizen met camper (4) | Camperverzekering full-time wonen en reizen
Lees ook: Reizen met camper (5) | Laatste voorbereidingen en vertrek
Lees ook: Reizen met camper (6) | Ervaringen en tips voor camper reizigers

Een update

Als je ons vorige blog gelezen hebt, heb je misschien wel onthouden dat we het voorlopig koopcontract bijna gingen tekenen. Inmiddels is dat gebeurd en de bedenktijd is voorbij. Het is nu wachten op het bericht dat de kopers de financiering definitief rond hebben.

Daarnaast hebben we hebben allebei onze officiële ontslagbrief ingeleverd bij onze werkgevers. Eind juli hebben we onze laatste werkdag. Vanaf augustus gaat ons avontuur écht van start!

Er zijn in de tussentijd nog meer spullen verkocht. De vitrinekast heeft een mooie plek gekregen bij een collega en de slaapbank bij een student.
Verder zijn de planten, de sportspullen en andere spullen die niet mee kunnen verkocht. Ondanks dat er al best veel verkocht is, hebben we nog genoeg te verkopen. We hebben ook een begin gemaakt met het sorteren van spullen die we op Koningsdag willen gaan verkopen.

Lees ook: Je tweedehands spullen verkopen voor een wereldreis | Snel extra geld

Er even tussenuit

Kort geleden zijn we een aantal dagen naar Alicante in Spanje geweest, waar we het heerlijk hebben gehad. We hadden dit tripje al geboekt voordat we de beslissing namen om definitief op reis te gaan. We twijfelde of het de juiste timing was om weg te gaan, maar zijn blij dat we gegaan zijn. Tijdens deze dagen hadden we rustig de tijd om echt te beseffen wat voor prachtig, spannend en uitdagend avontuur we aangaan. Mentaal zijn we tot rust gekomen en kijken ernaar uit om over een paar maanden dagelijks allerlei mooie plekken te kunnen ontdekken.

De boulevard in Alicante
De boulevard in Alicante

De zoektocht naar een camper

We zijn voor de derde keer naar camperdealers geweest om op zoek te gaan naar ons huisje op wielen. De afgelopen weken merkten we een duidelijk verschil ten opzichte van de vorige zoektochten op internet. Als we aan het begin van de week een potentiële camper gevonden hadden, was hij vaak halverwege de week al verkocht. Vanwege ons werk zijn we afhankelijk van de weekenden om een bezichtiging te kunnen doen. Afgelopen vrijdag stonden er vier potentiële campers op het lijstje.
Zaterdagochtend hebben we om 6.00 uur de wekker gezet om weer ‘een rondje’ te gaan maken. Dit keer met succes. We hebben onze camper gevonden! Dit was de derde zoektocht en dat is scheepsrecht, toch?

Onderzoek en kennis

De prijs van de camper is zeker niet geheel onbelangrijk. We willen iedereen adviseren om van te voren voldoende onderzoek te doen en uiteindelijk een bedrag te bedenken voor wat de camper maximaal mag kosten.

Wij hebben de mazzel dat we een buurman en oom hebben met veel verstand van campers en auto’s. Zij hebben ons veel informatie gegeven. Daarnaast hebben alle uren lezen en zoeken op het internet ons ook kennis gebracht. De camperdealer zei dat hij kon merken dat we goed onderzoek hadden gedaan en over voldoende kennis beschikken.  

Wat zijn voor ons de belangrijke features van de camper?

De lengte

In onze vorige blog hebben we verteld dat we een aantal features belangrijk vinden van een camper. We hoopten een camper te vinden die maximaal 7 meter lang zou zijn. Dat is gelukt. Onze camper is 6.90 meter lang. We hebben campers van verschillende lengtes en indelingen bekeken. We denken dat dit voor ons een mooie lengte is en hopen dat we hiermee gemakkelijk kunnen parkeren en kleine straten in kunnen.

Het bed

We hebben alle type bedden gezien in de campers. Denk hierbij aan hefbedden, stapelbedden, dwarsbedden, queensbedden en lengtebedden. Onze voorkeur ging uit naar een dwarsbed of lengtebed. Onze camper heeft een lengtebed en is groter dan waar we nu thuis in slapen! We hebben allebei een matras en het bed kunnen we vergroten door beide tussendelen (matrasstukken) neer te leggen. We vinden het wel zo gezellig om naast elkaar te slapen.

Het bed | Camper features
Het bed | Camper features

De kookgelegenheid

De laatste keer hebben we benoemd dat we dit ook belangrijk vinden. Onze voorkeur ging uit naar een camper met een 3 pits kookstel. Die is aanwezig in onze camper. Laura houdt van koken en ervaart het als een luxe om 3 pitten tot haar beschikking te hebben.
Sommige campers zijn uitgerust met een oven, maar die hebben wij niet. Die zullen we waarschijnlijk wel een beetje gaan missen. Een oven is een luxe. Gerechten uit een oven zullen we misschien elders eten. We hebben een tip gekregen voor een ‘wonderpan’. Die optie gaan we binnenkort eens bekijken.

3 pits kookstel | Camper features
3 pits kookstel | Camper features

De keuken

De rest van de keuken is uitgerust met een wasbak met kraan, koelkast, vriesvak en kastruimte. In deze camper zit een ruim formaat koelkast. Hierdoor is er wel minder werkblad ruimte. We zullen straks waarschijnlijk de tafel gebruiken tijdens het koken en het snijden van groenten en dergelijke.

De keuken | Camper features
De keuken | Camper features

De opbergruimte

Dat we moeten ontspullen is zeker en daar zijn we al een tijdje druk mee.
Toch willen we wel graag wat mee kunnen nemen in de camper. Tijdens de zoektocht naar een camper was dit dan ook één van de belangrijkste features. We vinden het lastig in te schatten hoeveel we uiteindelijk mee kunnen en willen nemen. In onze camper hebben we kleine wandkastjes en onder het bed zitten twee kasten. Daarnaast hebben we een ‘garage’ aan de achterkant van de camper. Hier kunnen (vouw)fietsen en de buitentafel en -stoelen in. Naast de beschikbare ruimte moeten we ook rekening houden met het maximaal aantal kilo’s wat we mogen laden.  

Opbergruimte | Camper features
Opbergruimte | Camper features

Het sanitair

De douche en het toilet zitten in de badkamer van de camper. Als je de deur opent van de badkamer, zie je een toilet en een fonteintje. Vervolgens kan je een hendel in klikken en dan komt er een deur tevoorschijn. Deze kan je volledig draaien naar de muur van het toilet. Op die manier is het toilet uit het zicht. Je ziet dan de doucheslang hangen in de cabine. Toen we dit systeem voor het eerst op foto’s zagen op het internet, hadden we niet meteen door hoe het werkt. Inmiddels hebben we veel campers gezien met deze handige uitvinding!

De douche | Camper features
De douche | Camper features

Zonnepanelen

Tijdens het reizen willen we vooral gebruik maken van (gratis) camper plaatsen. Het is niet de bedoeling dat we veel gebruik maken van betaalde plaatsen met alle voorzieningen. We willen graag een aantal dagen zonder elektriciteit en watertoevoer kunnen leven. Op onze camper zitten al twee zonnepanelen en een omvormer. Als deze er niet op gezeten hadden, hadden we deze zelf geïnstalleerd.

Zonnepanelen | Camper features
Zonnepanelen | Camper features
Beste getest Consumentenbond
Victron Energy BlueSolar zonnepaneel
5.0
€ 115,00

De BlueSolar panelen van Victron Energy zijn van hoge kwaliteit: het geharde glas zorgt voor een verbeterde slagvastheid en stijfheid van het paneel. De stevige, volledig geanodiseerde behuizing zorgt voor een makkelijke montage op het dak.

Op de zonnepanelen van Victron Energy wordt een vermogens- en prestatiegarantie van 25 jaar gegeven.

Zelfs bij weinig licht kan er met de BlueSolar panelen energie worden opgewekt, dankzij de hoge lichtgevoeligheid van de zonnecellen. Wanneer de BlueSolar panelen gedeeltelijk in de schaduw komen te staan, wordt het energieverlies geminimaliseerd door de bypass diodes.

Pluspunten:
 • Beste getest consumentenbond
 • Hoge opbrengst
 • Werken ook bij weinig licht
 • 25 jaar vermogens- en prestatiegarantie
Minpunten:
 • Geen meegeleverde kabels
Bestel nu
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

Verwarming

De camper kan verwarmd worden door middel van ringverwarming. Deze werkt op gas. We gaan ervaren hoe dit zal zijn. Mochten de kosten voor het gas te hoog worden of het blijkt dat het aanschaffen van gasflessen te lastig is, kunnen we kijken naar LPG. Er zou een LPG tank in de camper gebouwd kunnen worden ter vervanging van de gasflessen. Je kan dan LPG tanken bij een tankstation. Voorlopig zullen we het houden bij hoe de camper nu is uitgerust.

Watertank en -filter

In de camper zit een schoonwatertank van 110 liter. We zullen tijdens het reizen niet meer elke dag gaan douchen. We zullen vaker gebruik maken van wat water en een washandje. Zo kunnen we onszelf evengoed wassen en water besparen.  

Er is in de camper (nog) geen waterfilter aanwezig. We denken nog na over het eventueel aanschaffen hiervan. Als je deze in de camper hebt, kan je water uit een tappunt filteren tot drinkwater.

Altijd schoon drinkwater in de camper
AquaLogic Inline-C-Ultra waterfilter
4.5
€ 99.50

Twijfel je wel eens aan de waterkwaliteit? Het AquaLogic Inline-C-Ultra waterfilter is een waterfilter welke gemakkelijk te plaatsen is in jouw camper of caravan.

De AquaLogic Inline-C-Ultra is een drinkwaterfilter met de eigenschap om smaak, kleur en geurstoffen, waaronder chloor en andere chemicaliën te absorberen. Hierdoor zal de smaak en de kwaliteit van je drinkwater sterk verbeteren.

Pluspunten:
 • Beste getest
 • Betaalbaar
 • Geur en smaakloos water
 • Eenvoudige installatie
Bestel nu
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

Leeftijd en kilometers

Tijdens het zoeken naar een camper hebben we ook gelet op de leeftijd en de kilometerstand. We hadden geen limiet vastgesteld voor het bouwjaar van de camper. Het was afhankelijk van de staat van de camper, kilometerstand, kosten e.d.
Wij hebben een diesel camper gekocht. We hebben ons laten vertellen en erover gelezen dat een dieselmotor over het algemeen veel kilometers kan rijden.

Lees ook: Onze 4×4 wereldreis camper (2) | Gadgets & Upgrades

Rijklaar en andere praktische zaken  

Onze camper wordt rijklaar gemaakt, krijgt nog een check en eventuele gebreken worden gerepareerd. Binnenkort kunnen we ons huisje op wielen ophalen. We gaan nu aan de slag met de verzekering en het zoeken naar een stallingsplaats, die we voor de komende maanden nodig hebben. We zijn nu weer een stap dichter bij ons avontuur en kunnen ons nu op de volgende punten gaan richten.

Lees ook: Reizen met camper (1) | Onbepaalde tijd op reis: even voorstellen!
Lees ook: Reizen met camper (2) | Huis verkopen en zoeken naar camper
Lees ook: Reizen met camper (3) | Camper gekocht + features en upgrades
Lees ook: Reizen met camper (4) | Camperverzekering full-time wonen en reizen
Lees ook: Reizen met camper (5) | Laatste voorbereidingen en vertrek
Lees ook: Reizen met camper (6) | Ervaringen en tips voor camper reizigers

Avatar foto

Reizendoenwesamen

Hi! Wij zijn Stefan (29) en Laura (28) en al ruim 12 jaar een stel, echte jeugdliefdes dus! We hebben ons huis verkocht, hebben (deels) ontslag genomen van ons werk en zijn voor onbepaalde tijd op reis met onze camper. Ben je nieuwsgierig naar ons avontuur? Neem hier dan regelmatig een kijkje, tot snel!

6 comments

 • Hoi Stefan en Laura,

  Is het mogelijk jullie prive wat vragen te stellen?
  Alvast bedankt voor jullie reactie.

  Groet,
  Trudy

  • Hallo Trudy, wij sturen u een mailtje waar u uw vragen naartoe kunt mailen. Groetjes Stefan en Laura

 • Weer een aantal stappen gemaakt en de grootste….jullie camper! Gefeliciteerd en alvast veel fijne en veilige kilometers gewenst!

 • Lieve Laura en Stefan, wat leuk om dit te lezen. Wat een mooie camper! Heel veel succes en plezier met de verdere voorbereidingen! Liefs, oma

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
8 Shares
8 Shares
Copy link