Wereldreizigers.nl
DSCF0948 | reisgids Washington D.C. | Wereldreizigers.nl

Reisgids Washington D.C. | De Amerikaanse hoofdstad

Nadat we enkele heerlijke dagen hebben mogen genieten van het knusse, koloniale stadje Annapolis zijn we Washington D.C. aangekomen. In deze mini-reisgids over Washington D.C. vertel ik over een stukje geschiedenis van de stad en wat er zoal te zien en te doen is. Reis je met ons mee?


Ons advies voor camperhuur:
Camperreizen door Amerika (USA) van Travelhome

Denk je erover om onze voetstappen te volgen en een camper te huren met vrienden, je partner of met je hele gezin? Neem dan zeker een kijkje bij Travelhome van ANWB.

Kies uit samengestelde pakketreizen of laat een reis op maat samenstellen. Eén ding is in ieder geval zeker: het gaat een bucketlist-waardige reis worden om nooit meer te vergeten.

Pluspunten:
 • Groots aanbod, lage prijzen
 • Maatwerk
 • Deskundig advies van specialisten
 • Aangesloten bij ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
 • Volledige offerte zonder verborgen kosten
Bekijk aanbod
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

Lees ook: Gratis reisgids New York City | Alle must sees, reistips, vervoer & budget


De ultieme rondreis door Noord-Amerika

Dit artikel is onderdeel van een grote rondreis van één jaar door de Verenigde Staten en Canada, met een Nederlandse 4×4 camper die we zelf hebben verscheept… Het is een bucketlist-waardige en een once-in-a-lifetime ervaring geweest om nooit meer te vergeten.

De ultieme roadtrip route door Amerika en Canada | Wereldreizigers.nl
De ultieme roadtrip route door Amerika en Canada | Wereldreizigers.nl

We schreven bijna 100 artikelen over deze ultieme rondreis. Bezoek onze Noord-Amerika pagina voor meer info.


Over Washington D.C.

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika. Het politieke hart van Amerika heeft een rijke geschiedenis en de stad is vernoemd naar de eerste president, George Washington.

Dit district behoort tot geen enkele staat, omdat men niet wilde dat een staat invloed op de hoofdstad kon uitoefenen. Gevolg daarvan is dat de inwoners van Washington D.C. niet deelnemen aan de verkiezingen van het Amerikaanse Congres, want dat vertegenwoordigt immers de staten. Wel nemen ze deel aan de presidentsverkiezingen.

Om verwarring met de staat Washington te vermijden spreken de Amerikanen veelal niet van Washington, maar van Washington D.C., of kortweg D.C.

In Nederland zien we de stad vaak op het nieuws. Er worden belangrijke beslissingen genomen die de hele Verenigde Staten aangaan en soms zelfs de hele wereld. Mede daarom is het tof om deze stad te bezoeken!

Wat te bezoeken?

Eigenlijk hoef je maar een naam te onthouden: National Mall. Rondom deze plek vind je gedenktekens (memorials), monumenten, musea en parken. Je kunt starten aan de oostkant bij het Capitool en Supreme Court, en langs tal van musea gaan, naar het Washington Monument en weer verder naar Lincoln Memorial en Tidel Basin. Of andersom.

Top 5 dingen om te zien in Washington D.C.

1. Het Capitool

Wij begonnen aan de oostkant. Het eerste wat we zagen is het imposante en immens grote Capitool gebouw. In het Capitool zitten zowel de Amerikaanse Senaat als het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, samen het Congres genoemd. Het gebouw is zo groot dat het moeilijk is om het in zijn geheel op de foto te krijgen.

Het Capitool, Chris presenteert het gebouw | Reisgids Washington D.C.
Het Capitool, Chris presenteert het gebouw | Reisgids Washington D.C.

Je schijnt het gebouw binnen te kunnen gaan via het bezoekerscentrum. De ingang was op de dag dat wij er waren helaas gesloten en afgezet met dranghekken. Of dit een tijdelijke sluiting is weten we niet, we konden daar verder geen informatie over vinden.

Het Capitool, enkel het middenstuk is op de foto te krijgen | Reisgids Washington D.C.
Het Capitool, enkel het middenstuk is op de foto te krijgen | Reisgids Washington D.C.

Tip: Benieuwd waar wij mee fotograferen? Bekijk dan het display hieronder.

De ultieme wereldreis camera
Fujifilm X-T5 Zilver + 16-80mm
5.0

De Fujifilm X-T5 met 16-80 is de ultieme all-round wereldreis camera. Deze camera is door zowel consumentenbond als Tweakers.net meermaals uitgeroepen tot de beste systeemcamera die te koop is.

Zelfs op de automatische stand voel je je zowaar ineens een professionele fotograaf! Moeiteloos schiet je de mooiste foto's en door het veelzijdige zoombereik van de 16-80 lens haal je de actie waar ook ter wereld met gemak dichterbij.

Pluspunten:
 • De best geteste camera
 • Fantastische foto's
 • 6.2K Video
 • IBIS beeldstabilisatie
 • 5 jaar garantie
Bekijk prijzen Onze review
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

Weet je nog? Dit is het gebouw wat groots in het nieuws was toen deze werd bestormd op 6 januari 2021. Duizenden Trump aanhangers kwamen er naartoe na een oproep van de voormalige president. Een deel van de menigte brak door de politieblokkades en bestormde het gebouw in een poging om de formalisering van de verkiezingsoverwinning van president Joe Biden te voorkomen.

Deze relschoppers bezetten, vernielden en plunderden delen van het gebouw gedurende enkele uren. De rellen leidden tot de ontruiming en vergrendeling van het Capitool en er vielen vijf doden. Nu, ruim twee jaar later, wordt Trump rechtelijk vervolgd voor het aanstichten / opruien van deze bestorming.

De koepel van het Capitool gefotografeerd door de bloesem | Reisgids Washington D.C.
De koepel van het Capitool gefotografeerd door de bloesem | Reisgids Washington D.C.

2. Supreme Court of the United States

Op het gebouw staan de woorden “equal justice under law” geschreven en er zijn negen rechters op afgebeeld. Één opperrechter en acht gewone rechters. Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten is het hoogste federale gerechtshof in het rechtssysteem van het land. Links is Vrouwe Justitia afgebeeld en rechts, een mannelijk figuur, de autoriteit van de wet. Het gebouw stamt uit 1935. Je kunt het gebouw tijdens speciale openingstijden ook aan de binnenkant bewonderen.

US Supreme Court met bloesem en de vlag op halfstok | Reisgids Washington D.C.
US Supreme Court met bloesem en de vlag op halfstok | Reisgids Washington D.C.

Voetnoot | Als een vlag halfstok hangt is dat een teken van respect of nagedachtenis. Ik vroeg me af waarom de vlag deze dag (25 maart 2022) overal halfstok hing. Op internet vond ik het antwoord: “As a mark of respect for former Secretary of State Madeleine Korbel Albright and her life of service to our Nation.”

US Supreme Court en Malou op de trap | Reisgids Washington D.C.
US Supreme Court en Malou op de trap | Reisgids Washington D.C.


3. Het Washington Monument

Het Washington monument is gebouwd om de eerste Amerikaanse president George Washington te eren. Het staat er sinds 1884 en je kan het monument in om over Washington D.C. uit te kijken. Let op; hiervoor moet je wel op tijd (!) online tickets kopen. Ze zijn maar $1 USD per ticket maar ze zijn razendsnel uitverkocht. De dag voor je bezoek, om 10.00 uur ´s ochtends, komen ze beschikbaar en meestal zijn ze na enkele minuten uitverkocht.

Washington Monument | Torent hoog boven D.C.
Washington Monument | Torent hoog boven D.C.

Rondom de zogeheten National Mall hoef je in ieder geval geen honger te leiden! Er staan namelijk heel veel foodtrucks. Op elk moment kan je je lunch of snack halen en even gaan zitten op het gras of op één van de vele bankjes in het park.

Washington Monument en de foodtrucks er omheen | Reisgids Washington D.C.
Washington Monument en de foodtrucks er omheen | Reisgids Washington D.C.

4. Het Witte Huis

Ten Noorden van het Washington monument vind je het Witte Huis. Op het moment wonen natuurlijk president Joe Biden en zijn vrouw hier. Toen wij Washington D.C. bezochten was de President in Brussel voor een crisisoverleg bij de NAVO door de crisis in Oekraïne.

Het gebouw staat er sinds 1800 en iedere Amerikaanse president, met uitzondering van George Washington, heeft in het Witte Huis gewoond. Je kan het Witte Huis bezoeken, maar dat vergt wel wat voorbereiding. Je moet dan namelijk 6 maanden tot 21 dagen van tevoren een aanvraag doen via de Amerikaanse ambassade. De tour is gratis en zonder gids, dus geen rondleiding.

Hoewel ik er vooraf gezien naar uit keek om het Witte Huis van buitenaf te zien, vond ik het eerlijk gezegd een beetje tegenvallen. Je kunt enkel op een afstand een foto maken en, in vergelijking met alle andere imposante gebouwen in Washington D.C., is het wat klein van formaat. Een bescheiden optrekje dus…

Het witte huis (flink ingezoomd met de camera) | Reisgids Washington D.C.
Het witte huis (flink ingezoomd met de camera) | Reisgids Washington D.C.

5. Lincoln Memorial

Aan de andere kant van de National Mall, de westzijde, staat het Lincoln Memorial. In deze tempel is het standbeeld van President Lincoln, de zestiende president van de Verenigde Staten, te zien. Het is vrij te bezoeken.

Lincoln diende van 1861 tot aan zijn dood in 1865. Hij was de eerste president van de Verenigde Staten die tijdens zijn ambtsperiode werd vermoord. Lincoln wordt beschouwd als een van de grootste Amerikaanse presidenten en geprezen om zijn leiderschap tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Hij is verantwoordelijk voor de afschaffing van de slavernij, de versterking van de nationale overheid en de modernisering van de economie.

Lincoln Memorial, het standbeeld van de president in de Griekse Tempel | Reisgids Washington D.C.
Lincoln Memorial, het standbeeld van de president in de Griekse Tempel | Reisgids Washington D.C.

I have a dream – speech

Voor het gedenkteken werd ook de wereldberoemde ´I have a dream´ speech gegeven door Martin Luther King. De woorden staan op deze plek letterlijk in het marmer gegraveerd. Martin Luther King hield deze voor een publiek van meer dan 200.000 mensen ter gelegenheid van de mars naar Washington. Met de mars wilde de Amerikaanse burgerrechtenbeweging de weg vrijmaken voor meer arbeidsplaatsen, vrijheid en gelijkheid, in het bijzonder voor de Afro-Amerikanen in de Verenigde Staten. De speech is onlangs digitaal opgepoetst en is hieronder in HD en kleur te zien.

Vertaling van de speech |“Ik heb een droom dat op een dag dit volk zal opstaan en recht zal doen aan de ware betekenis van zijn credo: “Wij beschouwen de volgende waarheden als vanzelfsprekend: dat alle mensen gelijk geschapen zijn”. Ik heb een droom dat op een dag op de rode heuvels van Georgia de zonen van voormalige slaven en de zonen van voormalige slavenhouders in staat zullen zijn samen aan te schuiven aan een tafel van broederschap. Een droom dat op een dag zelfs de staat Mississippi, een staat die smoort in de hitte van onrecht en smoort in de hitte van onderdrukking, een oase van vrijheid en gerechtigheid zal worden. Ik heb een droom dat mijn vier kinderen op een dag zullen leven in een land waar zij niet beoordeeld zullen worden op de kleur van hun huid, maar op de inhoud van hun karakter. Ik heb een droom vandaag. “

Andere dingen om te zien in Washington D.C.

1. Bezoek het Holocaust Museum

Het Holocaustmuseum is zowel prachtig als hartverscheurend. Het beschikt over een grote permanente tentoonstelling die het verhaal van de Holocaust vertelt door middel van films, foto’s en verhalen. Tickets zijn gratis maar moeten wel online gereserveerd worden.

2. Bezoek het spionagemuseum

Het International Spy Museum, geopend in 2002, heeft tentoonstellingen over zowel historische als hedendaagse spionage-ambachten. Bekijk schoenen met valse bodems, foto’s van beruchte spionnen en interviews met voormalige inlichtingenofficieren. Er zijn meer dan 7.000 items in de collectie, met informatie die teruggaat tot het oude Egypte en Griekenland en hoe hun spionnen te werk gingen. Het is super interessant! Tickets beginnen bij $24,95 USD.3. Bezoek West Potomac Park

Tidel Basin is het kunstmatige meer in West Potomac Park in de buurt van de National Mall. Om het meer heen kun je het Martin Luther King Jr. Memorial, Thomas Jefferson Memorial en Franklin Delano Roosevelt Memorial zien. Verder zijn er tal van bloesembomen.

West Potomac Park | Reisgids Washington D.C.
West Potomac Park | Reisgids Washington D.C.
Tidal Basin en het Washington Monument achter de Bloesem | Reisgids Washington D.C.
Tidal Basin en het Washington Monument achter de Bloesem | Reisgids Washington D.C.

In 1912 schonk Japan 3.020 kersenbloesembomen aan de Verenigde Staten om de groeiende vriendschap van de naties te vieren. Het geschenk werd in 1965 verlengd met nog eens 3.800 bomen. In Washington D.C. blijven de kersenbloesembomen een populaire toeristische attractie.

Op 21 maart ´22 was de bloesem op de piek van de bloei. Dat betekend dat 70% van de bloesem open is. Het is afhankelijk van het weer hoe het zich dan verder ontwikkelt. Wij waren er wat mij betreft precies op het juiste moment. De bomen stonden flink in bloei en dat levert nóg mooiere plaatjes op van de bezienswaardigheden!

Martin Luther King, Jr. Memorial mooi zichtbaar tussen de bloesem | Reisgids Washington D.C.
Martin Luther King, Jr. Memorial mooi zichtbaar tussen de bloesem | Reisgids Washington D.C.
Thomas Jefferson Memorial in de verte | Reisgids Washington D.C.
Thomas Jefferson Memorial in de verte | Reisgids Washington D.C.

Tip: Benieuwd waar wij mee fotograferen? Bekijk dan het display hieronder.

De ultieme wereldreis camera
Fujifilm X-T5 Zilver + 16-80mm
5.0

De Fujifilm X-T5 met 16-80 is de ultieme all-round wereldreis camera. Deze camera is door zowel consumentenbond als Tweakers.net meermaals uitgeroepen tot de beste systeemcamera die te koop is.

Zelfs op de automatische stand voel je je zowaar ineens een professionele fotograaf! Moeiteloos schiet je de mooiste foto's en door het veelzijdige zoombereik van de 16-80 lens haal je de actie waar ook ter wereld met gemak dichterbij.

Pluspunten:
 • De best geteste camera
 • Fantastische foto's
 • 6.2K Video
 • IBIS beeldstabilisatie
 • 5 jaar garantie
Bekijk prijzen Onze review
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

4. Bezoek de oude binnenstad van Alexandrië

Steek de rivier over naar Alexandria, Virginia, een klein stadje met natuurstenen straten, met koloniale gebouwen en historische monumenten. Eén van de leukste dingen om hier te doen is de kroegen-/ spooktocht, waarbij je historische plaatsen en spookachtige gebouwen verkent terwijl je ook verschillende pubs bezoekt. Nightly Spirits organiseert tours voor $25 USD per persoon. Terwijl je hier bent, mag je de oude koloniale landhuizen, de voormalige torpedofabriek en het dunste historische huis in de VS niet missen (het is slechts 2 meter breed!).

5. Verken de National Gallery of Art

Dit museum heeft twee vleugels; de oostelijke vleugel, waar de modernere werken van de galerij zijn ondergebracht (Henri Matisse, Mark Rothko) en de westelijke vleugel, die de oudere werken van de collectie bevat (Sandro Botticelli tot Claude Monet). Je zult hier veel kunstenaars zien schilderen en het is fascinerend om ze te zien werken om deze historische meesterwerken na te maken. Tijdens de zomer wordt er in de Beeldentuin ook vaak livemuziek gespeeld. De toegang is gratis, maar je dient wel online te reserveren.

6. Bezoek de ambassades tijdens Passport DC

Tijdens deze jaarlijkse lenteviering openen meer dan 70 ambassades hun deuren voor bezoekers, met culturele demonstraties, proeverijen en muziek- en dansvoorstellingen. Het is een opmerkelijke manier om een ​​paar dagen door te brengen met het leren over verschillende culturen en het eten van heerlijk eten! Het vindt elk jaar plaats gedurende de maand mei. U kunt meer informatie vinden op deze website.

7. Bezoek de Library of Congress

Het is de grootste bibliotheek ter wereld! Er zijn hier meer dan 16 miljoen boeken en meer dan 120 miljoen andere items. Het is opgericht in 1800 en meer dan 3.000 medewerkers houden deze plek draaiende. Het is het belangrijkste onderzoekscentrum van het Amerikaanse congres en de thuisbasis van het Amerikaanse Copyright Office. Kijk op de website voor speciale rondleidingen die tijdens je bezoek plaatsvinden (soms openen ze het Whittall Pavilion van de Music Division voor publieke bezichtiging).

Hoelang verblijven in Washington D.C.?

Mocht je niet veel tijd hebben voor Washington D.C., dan is dat geen probleem. Je kan de hoogtepunten in een dag bezoeken. Als je museum-gek bent, dan heb je wel meer tijd nodig! Er zijn veel goede musea en bovendien is de entree vaak gratis. Het zou je kunnen helpen om van te voren na te denken over welke musea je graag wilt bezoeken. De meeste bezochte musea zijn National Gallery of Art, National Air and Space Museum, United States Botanic Garden, National Museum of Natural History en de National Museum of American History.

Wij hebben de laatste bezocht. Omdat we onze reis net zijn gestart en een jaar in de Verenigde Staten zullen verblijven, vonden we het van belang om meer te leren van de geschiedenis van het land. Zo hebben we onder andere geleerd over de verschillende oorlogen en de verschillende presidenten.Wat is de beste reistijd voor Washington D.C.?

De beste reistijd of anders gezegd, de meest prettige tijd om Washington D.C. te bezoeken, is in de lente of de herfst. In de winter kan het te koud zijn en in de zomer te heet. Niet alleen vanwege de warmte is het in de zomer minder prettig, maar dan zijn ook de hotel-prijzen op zijn hoogst en is het er druk(ker).

Washington D.C. heeft talloze evenementen en vaak (gratis) activiteiten. Kijk op de officiële toerisme website van Washington D.C. voor de opkomende evenementen. Wij troffen D.C. tijdens het meerdaagse (hoe kan het ook anders?!) Cherry Blossom Festival. Het Blossom Kite Festival was hier ook onderdeel van. In de lucht waren tal van vliegers te zien. En op de grond klungelende kinderen en volwassenen…

Tidal Basin | Het Bloesem Festival
West Potomac Park | Het Bloesem Festival
DSCF1020 1 | reisgids Washington D.C. | Wereldreizigers.nl
Blossom Kite Festival | Het Capitool op de achtergrond

Vervoer in Washington D.C.

Te voet en per fiets – Het is een flinke wandeling rondom de National Mall. Wij hebben er zeker drie uur over gedaan. Je kan ook kiezen om een fiets van Capital Bikeshare of een elektrische steps van Lime te huren. Zo ben je sneller tussen de verschillende bezienswaardigheden.

Metro – Mocht je je willen verplaatsen van of naar andere plaatsen in Washington D.C., dan is de metro een prima vervoersmiddel. In tegenstelling tot New York zijn dit comfortabele en nieuwe treinen. Je kan een kaartje kopen in een automaat in een metro-station en saldo op erop zetten. Doordeweeks kost een ticket tussen in de daluren $2-3,85 USD en in de spits $2,25-6 USD. In het weekend betaal je ongeacht de bestemming $2 USD per rit.

Bus – Als je niet met de metro naar je bestemming kunt komen, brengt de bus je daar. Net als de metro in het weekend is het tarief $2,00 USD per rit in de stad.

Taxi’s – Taxi’s zijn zeker niet de goedkoopste optie om door Washington D.C. te reizen. Het minimumtarief begint bij $2,50 USD en loopt elke minuut snel op, afhankelijk van hoe snel je gaat en hoe ver je rijdt (en je gaat meestal niet erg snel, dus ik zou ze overslaan).

Ride-sharing – Uber, Lyft en Via zijn in theorie goedkoper dan taxi’s en zijn de beste manier om door een stad te reizen als je geen bus wilt nemen of een taxi wilt betalen. Via, Lyft en Uber bieden soms ‘ride sharing’ als optie aan, waarbij je een rit deelt met andere mensen. Dit kan geld besparen, maar zal ook langer duren. Via is de goedkoopste optie.

Autoverhuur – Autoverhuur is hier niet super goedkoop. Meestal kost het ongeveer $55 USD per dag voor een meerdaagse huur. De kosten van de autohuur zijn echter niet je grootste zorg. Het parkeren van je auto in Washington D.C. is dat wel. Verwacht zomaar $30 USD per middag om je auto ergens te parkeren en voor 24 uur zal het op veel plekken al snel $60 USD per nacht zijn. Tenzij je van plan bent om veel kilometers te maken vanuit Washington D.C., zou ik autoverhuur overslaan. Mocht je wel echt een auto nodig hebben in Washington D.C., kijk dan bij Sunny Cars.

Tips om geld te besparen

Free City Tours – Een gratis City Tour maken is leukste en de beste manier om kennis te maken met de stad. Je krijgt de belangrijkste bezienswaardigheden te zien en stelt al je vragen aan een lokale gids. Het kost in principe niets maar wel wordt er een ietswat stevige fooi verwacht! Geef $10-15 USD per persoon en de gids zal je al flink bedanken. Goedkoper dan dat ga je het echt niet vinden in Washington D.C.

Eet goedkoop (en gezond) – Het is erg Hollands; wij smeerden vaak gewoon onze eigen boterhammen voor de middag. Complete lunchpakketten zaten in onze tas als we weer op pad gingen! Koop fruit, brood, kaas, kipfilet, snack paprika’s en snacktomaatjes bij de Walgreens of Wholefoods in D.C. en beleg zelf je ultieme broodje gezond. Bijna elke hotelkamer in Washington D.C. is voorzien van een koelkastje waar je eventueel je eten en drinken gekoeld in kunt bewaren.

Het is niet alleen een stuk goedkoper maar ook nog eens een stuk gezonder want wat ze zeggen klopt: bijna alles wat je in Amerika op straat of in een restaurant koopt is gefrituurd, gebakken, zout, zoet en vet.

Neem een ​​waterfles mee – Het kraanwater is in Washington D.C. veilig om te drinken, dus neem een ​​herbruikbare waterfles mee om geld te besparen en je plasticgebruik te verminderen. Het water heeft hier wel een iets andere smaak dan in Nederland met een licht tintje chloor eraan. Als je dat vervelend vindt, gebruik dan een LifeStraw! LifeStraw is mijn favoriete merk omdat hun flessen ingebouwde filters hebben om ervoor te zorgen dat je water altijd schoon en veilig is. Ze kosten ongeveer 20 euro en zijn hier te koop.

Couchsurf – Accommodatie is duur in Washington D.C. en met weinig hostels zijn er niet veel opties voor een budgetreiziger. Gebruik een hospitality-website zoals Couchsurfing om gratis bij de lokale bevolking te verblijven. Er is een enorm netwerk in de stad met tonnen en tonnen hosts. Vraag zo ver mogelijk van tevoren aan om de kans op succes te vergroten!

Fooi – Eén van de zaken die Washington D.C. en de V.S. in het algemeen zo duur maakt is de constante fooi die van je verwacht wordt. In de Verenigde Staten is het minimumloon niet zoals we die gewend zijn in Nederland. Je kunt er in de horeca of personenvervoer gewoon echt niet van rondkomen en dat is algemeen bekend. Daarom wordt van je verwacht om standaard een 20% fooi te geven. Het is een soort ongeschreven regel in dit land.

Als je even iets afrekent in een burgertent en je de rekening op het schermpje te zien krijgt, staat standaard in je beeld of je 20, 25 of 30% fooi wilt geven. Bij een uber of taxi werkt dit ook zo. Fooi is niet het eerste waar je aan denkt als je een reis gaat begroten… In de V.S. dien je dat zeker wel te doen omdat 20% een behoorlijk hap uit je budget kan zijn. Je hebt namelijk dagelijks voedsel en bijna elke dag vervoer nodig.

Lees ook: Tipflation | Amerikaans fooi-inflatie fenomeen nu ook in Europa

Tax not included – Een andere sluipmoordenaar voor je portemonnee in Washington D.C. zijn de taxes oftewel BTW. Dat is namelijk vaak niet inbegrepen in de prijs die je te zien krijgt. In Nederland zijn we gewend dat de prijs in de winkel, in een eettent of restaurant de prijzen inclusief de BTW zijn. In de V.S. is dat vaak anders. We moesten een keer $30 USD betalen voor twee wraps en twee drankjes, na de Tax fees en fooi was het ineens $45+ USD. Dat is dan toch even schrikken! We zijn na enkele missers echt beter gaan opletten of dit wel of niet was inbegrepen in de prijs.

Veiligheid in Washington D.C.

De stad vonden wij in zijn geheel opvallend relaxed en veilig! We hebben ons eigenlijk geen moment onveilig gevoeld in Washington D.C.. Dit heeft waarschijnlijk ook wel te maken met de extreme beveiliging en politie overal die de overheidsgebouwen beschermen. Wel waren we niet ’s nachts onderweg en waren we eigenlijk altijd wel weer voor 23:00u terug in het hotel.

Als iets niet goed of onveilig voelt, ga dan weg. Vertrouw je instinct. Washington D.C. is in principe veilig genoeg om gewoon zonder plan rond te lopen.

Tot slot…

Bedankt voor het lezen. Ik hoop van harte dat deze reisgids voor Washington D.C. je helpt bij de voorpret, voorbereidingen en/of tijdens je reis. Suggesties en tips zijn altijd welkom!

Lees ook: Gratis reisgids New York City | Alle must sees, reistips, vervoer & budget


Ons advies voor camperhuur:
Camperreizen door Amerika (USA) van Travelhome

Denk je erover om onze voetstappen te volgen en een camper te huren met vrienden, je partner of met je hele gezin? Neem dan zeker een kijkje bij Travelhome van ANWB.

Kies uit samengestelde pakketreizen of laat een reis op maat samenstellen. Eén ding is in ieder geval zeker: het gaat een bucketlist-waardige reis worden om nooit meer te vergeten.

Pluspunten:
 • Groots aanbod, lage prijzen
 • Maatwerk
 • Deskundig advies van specialisten
 • Aangesloten bij ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
 • Volledige offerte zonder verborgen kosten
Bekijk aanbod
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!


Plan hier je vakantie naar Amerika


Avatar foto

Malou Thomassen

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door verre reizen en andere culturen. Ik heb menig land gezien, maar ben zeker niet klaar! Op deze leeftijd (32) denk ik vaak na over hoe mijn leven verder in te richten. Als ik op reis ben, laat ik dat al snel los en kan ik optimaal genieten van het hier en nu!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
16 Shares
16 Shares
Copy link