Wereldreizigers.nl
hoogtepunten roadtrip oostkust vs

Reisroute Oostkust Amerika – New York tot Key West | Tips

We (Malou en Chris van Wereldreizigers.nl) hebben een fantastische roadtrip gemaakt aan de oostkust van de Verenigde Staten van Amerika waar we je graag meer over willen vertellen. De route die we gereden hebben is vrij eenvoudig. We startte onze reis in New York City en nadat we onze camper ophaalden in Baltimore reden we grotendeels langs de oostkust van de VS helemaal naar het zuidelijkste punt van Florida: Key West. Maar liefst 18 (!) blogs hebben we toegewijd aan deze reis langs de oostkust. Blog nummer 19 zal gaan over de route die we met deze roadtrip gereden hebben, maar vooral de hoogtepunten die we onderweg hebben gezien en ervaren.

In dit artikel zal regelmatig gelinkt worden naar de verschillende voorgaande artikelen, waarin je vanzelfsprekend dieper ingaat op de plek en meer informatie en foto´s kunt zien. Reis je met ons mee?


De ultieme rondreis door Noord-Amerika

Dit artikel is onderdeel van een grote rondreis van één jaar door de Verenigde Staten en Canada, met een Nederlandse 4×4 camper die we zelf hebben verscheept… Het is een bucketlist-waardige en een once-in-a-lifetime ervaring geweest om nooit meer te vergeten.

De ultieme roadtrip route door Amerika en Canada | Wereldreizigers.nl
De ultieme roadtrip route door Amerika en Canada | Wereldreizigers.nl

We schreven bijna 100 artikelen over deze ultieme rondreis. Bezoek onze Noord-Amerika pagina voor meer info.Ons advies voor camperhuur:
Camperreizen door Amerika (USA) van Travelhome

Denk je erover om onze voetstappen te volgen en een camper te huren met vrienden, je partner of met je hele gezin? Neem dan zeker een kijkje bij Travelhome van ANWB.

Kies uit samengestelde pakketreizen of laat een reis op maat samenstellen. Eén ding is in ieder geval zeker: het gaat een bucketlist-waardige reis worden om nooit meer te vergeten.

Pluspunten:
 • Groots aanbod, lage prijzen
 • Maatwerk
 • Deskundig advies van specialisten
 • Aangesloten bij ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
 • Volledige offerte zonder verborgen kosten
Bekijk aanbod
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

Reisroute Oostkust VS – New York tot Key West

De reisroute van deze geweldige roadtrip beslaat niet de volledige oostkust van Amerika. Dit komt omdat we onze reis zijn gestart in New York City. En omdat het winter was (begin maart), besloten we snel naar het zuiden te gaan om aan de winter te ontsnappen. Alles ten noorden van New York City, hebben we in deze reis daarom helaas niet kunnen zien. Wellicht een volgende keer!

(klik op de afbeelding ? om te vergroten)

Onze roadtrip route vanaf New York City tot Key West in Google Maps | Elk rode stipje is een plek waar we zijn geweest(alle rode stippen links van Florida kun je voor nu even buiten beschouwing laten). Daarover later meer ;)
Onze roadtrip route vanaf New York City tot Key West in Google Maps | Elk rode stipje is een plek waar we zijn geweest(alle rode stippen links van Florida kun je voor nu even buiten beschouwing laten). Daarover later meer 😉

Twee weken of twee maanden

Startend in New York City wisten we in ongeveer twee maanden langs de oostkust tot Key West te reizen. We hadden ruim genoeg tijd om de verschillende plekken écht te ontdekken. Maar, ook ben ik ervan overtuigd dat het in minder tijd kan. We deden het immers echt rustig aan.

Deze roadtrip langs de oostkust van Amerika is al heel goed te doen vanaf een tijdsduur van ongeveer twee weken. Je kunt er natuurlijk zo lang over doen als je wilt, bijvoorbeeld 3 of 6 maanden, maar wij vonden twee maanden de perfecte tijdsduur.

7 staten en 63 steden

We zien de roadtrip langs de Oostkust van de VS als het eerste deel van onze reis (we zitten momenteel in Colorado). In dit eerste deel zijn 7 staten en Washington D.C. doorkruist.

Wie in één ruk deze roadtrip langs de oostkust an de VS wil doen en van New York city tot Key west wil rijden, doet daar ongeveer 24 uur over zónder pauzes. De totale afstand die je zal afleggen beslaat dan ongeveer 1500 miles, oftewel 2500 kilometer.

7 staten, 63 steden, 171 bezienswaardigheden en 16 state forests & state parks

Roadtrip oostkust VS in twee maanden

Wij hebben echter niet de ideale route gereden! We bezochten in een rustig tempo 7 staten, 63 steden, 171 bezienswaardigheden, 16 state forests & state parks en talloze andere mooie plekken. In totaal reden we ongeveer 3800 kilometer.

Bedankt Google Timeline voor deze info!

Dit zijn de staten waar we doorheen zijn gereden tijdens deze roadtrip.

 1. New York
 2. New Jersey
 3. Delaware
 4. Washington D.C. (is geen staat maar separaat grondgebied, zie: Reisgids Washington D.C.)
 5. North Carolina
 6. South Carolina
 7. Georgia
 8. Florida

Hoogtepunten roadtrip New York tot Key West

Twee maanden, 63 steden en ruim 171 bezienswaardigheden. Dat is nogal wat, maar welke waren nu het beste en het mooiste? Wat ons betreft zijn dit de 11 overduidelijke winnaars – dit zijn de 11 absolute hoogtepunten van een roadtrip langs de oostkust van de VS!

1. New York City

New York (city) is een te gekke, soms hectische, maar vooral verbazingwekkende stad in de V.S. gebleken. Beroemd om zijn mode, waanzinnige nachtleven, art-scene, musea, ongelooflijke restaurants en theaterproducties van wereldklasse.

Malou op de Brooklyn Bridge in New York City | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York - Key West
Malou op de Brooklyn Bridge in New York City | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York – Key West

Tip: Benieuwd waar ik mee fotografeer tijdens het reizen? Zie voor meer informatie het display hieronder.

De ultieme wereldreis camera
Fujifilm X-T5 Zilver + 16-80mm
5.0

De Fujifilm X-T5 met 16-80 is de ultieme all-round wereldreis camera. Deze camera is door zowel consumentenbond als Tweakers.net meermaals uitgeroepen tot de beste systeemcamera die te koop is.

Zelfs op de automatische stand voel je je zowaar ineens een professionele fotograaf! Moeiteloos schiet je de mooiste foto's en door het veelzijdige zoombereik van de 16-80 lens haal je de actie waar ook ter wereld met gemak dichterbij.

Pluspunten:
 • De best geteste camera
 • Fantastische foto's
 • 6.2K Video
 • IBIS beeldstabilisatie
 • 5 jaar garantie
Bekijk prijzen Onze review
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

Elke cultuur, taal en keuken is hier vertegenwoordigd. Je zou je hele leven de stad kunnen verkennen en nooit echt alles zien. Ik moet je eerlijk bekennen: ik ben normaal gesproken niet zo van de steden. Maar wauw! New York, je bent werkelijk fantastisch!

De Freedom Tower (One World Center) vanaf de grond | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York - Key West
De Freedom Tower (One World Center) vanaf de grond | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York – Key West

Er is een oneindige lijst van dingen om te doen in de stad. Geen enkele hoeveelheid tijd die je hier doorbrengt zal genoeg zijn. Maak je geen zorgen, in een dag of 5 kun je wel een heleboel mooie plekken bezoeken én de echte New Yorkse cultuur ervaren.

Manhattan, New York City met zonsondergang vanaf Top of the Rock | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
Manhattan, New York City met zonsondergang vanaf Top of the Rock | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

Lees ook: Stedentrip New York City | Must sees, reistips en budget

Onze tip voor de leukste New York reisgids
Reisgids | Hallo! New York
€ 19,95 incl. verzending

Met dit ‘knip en plak schrift’ vol New York liefde ontdek je de stad als een échte New Yorker! Ontdek New York via vier inspirerende en toffe mini magazines.

Bomvol foto’s, tips, hotspots en informatie in een handige A6 reisgids. Het perfecte cadeau voor jezelf of om weg te geven!

Pluspunten:
 • Bomvol foto's
 • Talloze tips & hotspots
 • Via uitgever geen verzendkosten
Bestel bij uitgever Bestel bij bol.com
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

2. Annapolis

Na New York City vonden wij het stadje Annapolis toch wel het eerste nieuwe hoogtepunt van de roadtrip tot Key West. Terwijl Washington D.C. en Baltimore de afgelopen eeuw uitgroeiden tot grote, belangrijke steden voor de Amerikaanse politiek en logistiek, bleef Annapolis namelijk lang ongewijzigd. Je ziet in dit stadje geen hoogbouw en vrijwel geen industrie. En omdat er zo weinig is veranderd aan dit stadje, is veel van de geschiedenis en cultuur goed bewaard gebleven, wat het extra leuk maakt om te bezoeken.

De hoofdstraat van Annapolis, hier is altijd wat te doen | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
De hoofdstraat van Annapolis, hier is altijd wat te doen | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West
Het oude centrum van Annapolis is goed bewaard gebleven | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
Het oude centrum van Annapolis is goed bewaard gebleven | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

Annapolis ligt aan de zee, heeft goede hotels en is daarom een populaire plek voor zeilers om even een paar dagen aan land te gaan en te ontspannen. De economie van de stad draait vooral op het toerisme, de visserij en de U.S. Naval Academy die er gelegen is, waar talloze mariniers worden opgeleid.

Lees ook: Mini-reisgids Annapolis | De hoofdstad van Maryland

3. Washington D.C.

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika. Het politieke hart van Amerika heeft een rijke geschiedenis en de stad is vernoemd naar de eerste president, George Washington.

Malou voor het Capitool in Washington D.C. | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
Malou voor het Capitool in Washington D.C. | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

Dit district behoort tot geen enkele staat, omdat men niet wilde dat een staat invloed op de hoofdstad kon uitoefenen. Gevolg daarvan is dat de inwoners van Washington D.C. niet deelnemen aan de verkiezingen van het Amerikaanse Congres, want dat vertegenwoordigt immers de staten. Wel nemen ze deel aan de presidentsverkiezingen.

Het hooggerechtshof in Washington D.C. met Japanse bloesem | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York - Key West
Het hooggerechtshof in Washington D.C. met Japanse bloesem | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York – Key West

Om verwarring met de staat Washington te vermijden spreken de Amerikanen veelal niet van Washington, maar van Washington D.C., of kortweg D.C.

In Nederland zien we de stad vaak op het nieuws. Er worden belangrijke beslissingen genomen die de hele Verenigde Staten aangaan en soms zelfs de hele wereld.

Martin Luther King, Jr. Memorial in Washington D.C. | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
Martin Luther King, Jr. Memorial in Washington D.C. | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

Ook ken je de stad van talloze historische momenten, zoals bijvoorbeeld de ‘I have a dream’ speech van Martin Luther King. Mede daarom is het tof om deze stad te bezoeken!

Lees ook: Reisgids Washington D.C. | De Amerikaanse hoofdstad

4. Savannah

Savannah is de oudste stad in de staat Georgia en het ligt aan de Savannah River. De stad werd in 1733 gesticht door Engelse kolonisten en het was destijds de hoofdstad van de kolonie Georgia. De stad wordt omgeven door moerasgebied. Het klimaat is subtropisch en dat is dan ook meteen te zien aan de begroeiing.

Het groen wat je hier ziet is geen uitzondering, heel Savannah ziet er zo uit! | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
Het groen wat je hier ziet is geen uitzondering, heel Savannah ziet er zo uit! | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West
Eén van de zogeheten groene ´squares´(parken) in Savannah | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
Eén van de zogeheten groene ´squares´(parken) in Savannah | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

Savannah is drukbezocht door toeristen. In 2019 kwamen er meer dan 14 miljoen mensen! Wij snappen dat ook heel goed, want naast de´Forrest Gump´ roots van de stad is het gewoon fantastisch om hier rond te lopen. Het is zo mooi, zo groen! De stad ademt Europese historie en alle koloniale gebouwen zijn ontzettend goed bewaard gebleven. Je moet het zien om te geloven.

Eén van de vele prachtige koloniale gebouwen in Savannah | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
Eén van de vele prachtige koloniale gebouwen in Savannah | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

Lees ook: Reisgids Savannah Georgia

5. Amelia Island en City

Nadat we mentaal en fysiek heerlijk waren opgeladen in de natuur van zowel Barrington en Blythe Island county parks, was het tijd voor wat afwisseling. We hadden zin in strand en gezelligheid en daarom gingen we op zoek naar een plek waar we met onze 4×4 camper het strand op konden rijden! Dit kan op Amelia Island, een schiereiland in het noord-oosten van Florida. Hier mag je op veel plekken met je auto het strand op. De stranden hier zijn werkelijk fan-tas-tisch!

Chris keurt de plek op het strand van Amelia Island goed | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York - Key West
Chris keurt de plek op het strand van Amelia Island goed | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York – Key West
Malou geniet van de zonsopkomst bij Amelia Island | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York - Key West
Malou geniet van de zonsopkomst bij Amelia Island | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York – Key West

We hadden al een paar keer van die fijne beach-bikes voorbij zien komen in Amelia City. Die zagen er comfortabel uit, met van die dikke banden! We besloten deze ook te huren en dat deden we bij The Beach Store & More. Deze fietsverhuurder is het beste beoordeeld in de stad en tevens de goedkoopste. Oftewel een aanrader!

Malou op de fiets in Amelia City | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York - Key West
Malou op de fiets in Amelia City | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York – Key West

Hier rondfietsen langs alle prachtige koloniale strandhuizen en stoppen bij het ene na het andere mooie strand, was echt geen straf. Dit gedeelte van onze reis door Amerika voelde echt even als een vakantie in de vakantie!

Lees ook: Amelia Island | 4×4 camper op het strand
Lees ook: Amelia City | Fietsen, saloons en lekker eten

6. Strand-hoppen in Florida

Dit is niet één stad of plek waar je tijdens deze roadtrip van New York naar Key West moet zijn, maar eigenlijk de gehele staat! Je kunt namelijk veel vinden of zeggen van Florida (of Amerika), maar oh wat hebben ze het goed voor elkaar hier. Florida is zo plat als een pannenkoek, net als Nederland. Maar wat deze staat zo geweldig maakt zijn de 570 prachtige stranden die in totaal een verbazingwekkende 1450 kilometer strekken.

Zolang je wegblijft van de grote steden, zijn de stranden in Florida ongekend mooi en rustig | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
Zolang je wegblijft van de grote steden, zijn de stranden in Florida ongekend mooi en rustig | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

Wat Florida óók zo geweldig maakt, is hoe bizar schoon en verzorgd het hier is. Alle stranden die we hebben gezien zijn stuk voor stuk brandschoon. En daar blijft het niet bij. De talloze gratis voorzieningen zijn meestal ook goed verzorgd en zelfs in de bermen van de wegen of op de parkeerplaatsen zie je niet of nauwelijks zwerfafval liggen.

De stranden zijn in Florida brandschoon, wat een verademing | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
De stranden zijn in Florida brandschoon, wat een verademing | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

Wat een verademing. Vooral in noord- en midden Florida is het strand-hoppen echt een geweldige ervaring, liefst ver weg van de grote steden.

Wildkamperen doe je in Florida op veel plekken direct op of aan het strand | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
Wildkamperen doe je in Florida op veel plekken direct op of aan het strand | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

Kies uit één van de duizenden gratis parkeerplaatsen direct aan zee in Florida. Veel van deze plekken zijn voorzien van overdekte picknicktafels, gratis (buiten)douches en WC’s. Ideaal!

Lees ook: Waarom Florida zo geweldig is

7. Kennedy Space Center

Het John F. Kennedy Space Center (vaak afgekort tot KSC) is de lanceerbasis en een ruimtevaart complex van NASA bij Cape Canaveral in Florida. Vanaf deze lanceerbasis werden in het verleden de Apollo-vluchten voorbereid. Ook werden hier de spaceshuttles gelanceerd.

SLS Space Launch System
De Wereldreizigers.nl 4×4 camper, een Amerikaanse vlag en een ruimteraket | Kennedy Space Center

Het complex is ongeveer 55 bij 10 kilometer groot. Daarmee heeft het complex een oppervlakte van maar liefst 56.600 hectare. Ter vergelijking: dit is ongeveer de oppervlakte van de Nederlandse provincie Flevoland!

Eén van de gaafste ervaringen en dingen om te zien op het Kennedy Space Center is de Atlantis Space Shuttle. De Atlantis is één van de zes Space Shuttles die ooit gebouwd zijn.

De Space Shuttle boosters en brandstoftank | Kennedy Space Center
De Space Shuttle boosters en brandstoftank | Kennedy Space Center
De Space Shuttle: Atlantis | Kennedy Space Center
De Space Shuttle: Atlantis | Kennedy Space Center

Ook is dit de enige plek ter wereld waar je de Saturn V / Apollo raket kunt bewonderen. De 3-traps raket waarmee de maan missies zijn voltooid ligt alleen hier in een werkelijk gigantische hal tentoongesteld.

De Saturn V / Apollo raket, de krachtigste raket ooit gebouwd | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
De Saturn V / Apollo raket, de krachtigste raket ooit gebouwd | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

Ik heb al verschillende raketten gezien, waaronder de enorme Space Shuttle. Toch valt mijn mond hier open van verbazing. Dit is echt een raket van totaal andere orde. De Saturn V is maar liefst 110.6 meter lang en past daarmee liggend niet eens in een professioneel voetbalveld! Je moet het zien om te geloven.

Een raketlancering bijwonen | Kennedy Space Center
Een raketlancering bijwonen | Kennedy Space Center

Als kers op de taart kun je hier zelfs een raketlancering zien. Het klinkt misschien suf, maar we werden er gewoon emotioneel van. Toen de raket van de grond kwam en het oorverdovende geluid 25 seconden later te horen was, hadden we moeite om onze emoties in toom te houden. Kippenvel gewoon!

Lees ook: Kennedy Space Center + raketlancering

8. Wynwood, Miami

Wynwood is slechts een wijk in Miami maar deze krijgt naast de stad zelf toch een eigen plekje in deze lijst met hoogtepunten van de roadtrip New York tot Key West, omdat het zo bijzonder is.

Wynwood is een bruisende en kleurrijke wijk in Miami | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
Wynwood is een bruisende en kleurrijke wijk in Miami | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

Deze opkomende wijk is namelijk geweldig om te ontdekken. Malou en ik vonden de wijk zelfs zo leuk dat we er in totaal drie keer naartoe zijn gegaan! Wynwood stond voorheen in de jaren 80 en 90 vooral bekend als een arbeiderswijk, welke langzaam afgleed tot een ghetto. De wijk had daarom een lange tijd een slecht imago. De afgelopen 10-15 jaar is dat in echter in een rap tempo aan het veranderen. Wynwood is een hip deel van de stad geworden waar jonge mensen graag shoppen en uitgaan.

De straten zijn hier stuk voor stuk prachtig versierd met Street-Art | Wynwood, Miami
De straten zijn hier stuk voor stuk prachtig versierd met Street-Art | Wynwood, Miami

Ook zijn hier talloze prachtige openlucht Street Art creaties te bewonderen. De hele wijk is een openluchtmuseum! Je kunt er verder naar hartenlust shoppen, want steeds meer grote merken zijn te vinden in dit hippe deel van Miami.

Welcome to the hood | Wynwood, Miami | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
Welcome to the hood | Wynwood, Miami | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

Tip: Benieuwd waar ik mee fotografeer tijdens het reizen? Zie voor meer informatie het display hieronder.

De ultieme wereldreis camera
Fujifilm X-T5 Zilver + 16-80mm
5.0

De Fujifilm X-T5 met 16-80 is de ultieme all-round wereldreis camera. Deze camera is door zowel consumentenbond als Tweakers.net meermaals uitgeroepen tot de beste systeemcamera die te koop is.

Zelfs op de automatische stand voel je je zowaar ineens een professionele fotograaf! Moeiteloos schiet je de mooiste foto's en door het veelzijdige zoombereik van de 16-80 lens haal je de actie waar ook ter wereld met gemak dichterbij.

Pluspunten:
 • De best geteste camera
 • Fantastische foto's
 • 6.2K Video
 • IBIS beeldstabilisatie
 • 5 jaar garantie
Bekijk prijzen Onze review
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

Het hippe Street Art centrum van Wynwood beslaat in principe slechts een aantal blocks en straten. Iedereen die Miami bezoekt, zou in ieder geval één dag moeten uittrekken voor de wijk Wynwood.

De hele wijk Wynwood is bijna een openlucht museum | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
De hele wijk Wynwood is bijna een openlucht museum | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

Nergens ter wereld zagen we zó ontzettend veel mooie kunstwerken op zo een kleine oppervlakte. Het is daarom een uniek stukje stad die je niet over kunt slaan. De gehele wijk is een bruisend en kleurrijk openluchtmuseum.

Lees ook: Street Art in Wynwood, Miami

9. Miami

Florida heeft niet voor niets de bijnaam The Sunshine State. Miami ligt in de punt van deze staat en het is daarom een zonovergoten stad, waar je op verschillende manieren ervan kan genieten.

Miami beach vanuit de lucht met een drone | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
Miami beach vanuit de lucht met een drone | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

Met de Midden- en Zuid-Amerikaanse invloeden én de zon, wordt je in Miami omgeven door kleur. De stad telt talloze bezienswaardigheden en activiteiten voor elk type reiziger. Het is gewoon een stad waar je eens in je leven geweest moet zijn! Het is werkelijk fantastisch om hier in een gehuurde cabrio rond te rijden.

Huur een vette wagen in Miami! | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
Huur een vette wagen in Miami! | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West
Ons advies voor huurauto's wereldwijd
Sunny Cars | All-inclusive auto huren op vakantie
4.5

Sunnycars is in Nederland gevestigd en is verreweg onze favoriete keuze voor autohuur op reis. Bij Sunnycars kun je namelijk zorgeloos een auto huren zonder je druk te moeten maken over voorwaarden en verzekeringen.

Sunnycars biedt uitsluitend all-inclusive autohuur aan. Dat wil zeggen dat alle prijzen die je ziet inclusief alle overige kosten, dekkingen en verzekeringen zijn.

Pluspunten:
 • All-inclusive autohuur
 • Nederlands bedrijf
 • Wereldwijd aanbod
 • Zorgeloos een auto huren
Bekijk aanbod
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

Miami is groot en de mogelijkheden eindeloos. Het is maar net waar je hart ligt! Met gemak kun je je dagen doorbrengen op het strand of aan het zwembad, maar meer actief worden is ook zeker geen probleem.

Picknicken in South Pointe Park terwijl de Cruiseschepen voorbij varen
Picknicken in South Pointe Park terwijl de Cruiseschepen voorbij varen | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

South Pointe Park is dé plek waar het met zonsondergang te doen is. Neem een kleedje mee en pak wat kaasjes, olijven en een fles rode wijn in. Hier komt de lokale bevolking namelijk hetzelfde doen voor- en tijdens zonsondergang. Geniet van de (sportieve) mensen om je heen en kijk je ogen uit naar de enorme cruiseschepen die passeren, terwijl de zon langzaam in de verte achter de gebouwen valt.

Onze tip voor de leukste Miami reisgids
Reisgids | Hallo! Miami & de Keys
€ 19,95 incl. verzending

Met dit ‘knip-en-plakschrift’ ontdek je Miami, Miami Beach en de Florida Keys als een échte local! Ontdek Miami en de Florida Keys via vier inspirerende en toffe mini magazines.

Bomvol foto’s, tips, hotspots en informatie in een handige A6 reisgids. Het perfecte cadeau voor jezelf of om weg te geven!

Pluspunten:
 • Bomvol foto's
 • Talloze tips & hotspots
 • Via uitgever geen verzendkosten
Bestel bij uitgever Bestel bij bol.com
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!
South Pointe Park
South Pointe Park | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

Even iets anders ervaren? Bezoek dan een sportwedstrijd! Honkbal, basketbal, ijshockey en American football zijn de meest populaire sporten in Miami. In en rond het weekend zijn er meerdere wedstrijden. Denk aan het beroemde NBA basketball team Miami Heat, het honkbalteam Miami Marlins, the Florida Panthers (ijshockey) en de Miami Dolphins. Allemaal te zien in hun home-town.

Miami Marlins | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York - Key West
Miami Marlins | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York – Key West

Toe aan een shot adrenaline? Bij Lock & Load Machine Gun Experience & Range, kun je automatische wapens afvuren. Wat Lock & Load Miami zo uniek maakt, is dat het slechts één van de twee plekken in de Verenigde Staten is waar je als toerist (in een veilige omgeving!) met volautomatische wapens mag schieten. De andere plek is in Las Vegas.

Lock & Load Miami | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York - Key West
Lock & Load Miami | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York – Key West

Lees ook: Reisgids Miami | Must sees, reistips en budget | Roadtrip USA (18)

10. Everglades National Park

Wie in zijn of haar leven nog nooit in een moerasgebied is geweest, kan dit park eigenlijk niet overslaan. Heb je een paar dagen in Miami? Trek er dan zeker één of meer dagen voor uit, want je komt hier terecht in een uniek stukje natuur wat je nergens anders ter wereld kunt zien.

Everglades National Park | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York - Key West
Everglades National Park | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York – Key West

Je hoeft niet eens je auto uit als je dat niet wil. De vele unieke diersoorten zijn namelijk gemakkelijk te spotten wanneer je de Loop Road Scenic Drive rijdt.

Alligator in Everglades National Park | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York - Key West
Alligator in Everglades National Park | Hoogtepunten oostkust VS: roadtrip New York – Key West

Wil je het echte Everglades gevoel ervaren, boek dan absoluut een airboat tour. Het is lomp, luidruchtig en ontzettend Amerikaans, maar wel hartstikke leuk om een keer mee te maken. Dat je tijdens zo’n tour ook nog eens alligators en andere mooie wilde dieren kunt spotten, is mooi meegenomen.

Airboats in Everglades National Park | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
Airboats in Everglades National Park | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

Lees ook: Everglades | Airboats, alligators en ander wild

11. The Keys tot Key West!

Ten zuiden van Miami, helemaal onderin Florida liggen de Florida Keys. Het is een archipel van zo´n 1700 kleine eilandjes! Er loopt een weg genaamd Route 1 vanaf Key Largo, het meest noordelijke eiland, naar ´het laatste´ eiland Key West in het zuid-westen. Op de eilanden ben je niet ver verwijderd van de Bahama´s en Cuba. De tropische sferen komen je dan ook tegemoet!

Tropische sferen op de Keys | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
Tropische sferen op de Keys | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

Een roadtrip maken over The Keys tot aan de punt in Key West is een opzettend populaire bezigheid en ik snap heel goed waarom! De Florida Keys zijn een werkelijk uniek stukje Amerika. Niet alleen door de historie (want het was altijd een belangrijk, strategisch punt door de ligging), maar ook door de bizarre bruggen en wegen die de eilanden met elkaar verbinden. Hier rijden is al een ervaring op zichzelf.

Onze tip voor de leukste Miami reisgids
Reisgids | Hallo! Miami & de Keys
€ 19,95 incl. verzending

Met dit ‘knip-en-plakschrift’ ontdek je Miami, Miami Beach en de Florida Keys als een échte local! Ontdek Miami en de Florida Keys via vier inspirerende en toffe mini magazines.

Bomvol foto’s, tips, hotspots en informatie in een handige A6 reisgids. Het perfecte cadeau voor jezelf of om weg te geven!

Pluspunten:
 • Bomvol foto's
 • Talloze tips & hotspots
 • Via uitgever geen verzendkosten
Bestel bij uitgever Bestel bij bol.com
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!
The Keys vanuit de lucht | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
The Keys vanuit de lucht | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

Stop onderweg op de verschillende eilandjes en je zal worden getrakteerd op het beste wat de Keys te bieden hebben. Talloze restaurants, bars en manatees! De schattige dieren zijn hier werkelijk overal.

En manatee op één van de Keys | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
En manatee op één van de Keys | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

Wie langer in Key West wil verblijven kan het uitgaansleven proeven van het eiland of een snorkel- en dolfijnen tour doen. Dat laatste is een unieke ervaring die je nooit meer zal vergeten.

Dolfijnen spotten bij Key West | Hoogtepunten roadtrip New York - Key West
Dolfijnen spotten bij Key West | Hoogtepunten roadtrip New York – Key West

The Keys en Key West zijn dan ook de perfecte afsluiter voor werkelijk een bucketlist-waardige roadtrip langs de oostkust van Amerika. Of je nu een auto of camper huurt of zoals wij je eigen camper verscheept naar het Amerikaanse continent om deze roadtrip te maken, het zal je absoluut niet teleurstellen!

Lees ook: De Florida Keys: dolfijnen spotten en eiland-hoppen

Tot slot – een bedankje

Deze hele reis heeft natuurlijk aardig wat tijd gekost om te organiseren. En hoewel we veel vragen gesteld hebben aan experts en veel van tevoren gepland hebben, hebben we misschien nog wel meer gewoon gedaan waar we op dat moment zin in hadden!

Toch was deze reis niet mogelijk geweest door o.a. onze volgers op Facebook, waar we ontzettend veel fijne reacties en tips hebben gehad, die ons erg hebben geholpen.

Ik wil daarom nog iedereen persoonlijk bedanken. En mocht je ons nog niet volgen en onze USA reisgroep nog niet kennen, aarzel dan niet om lid te worden!


Ons advies voor camperhuur:
Camperreizen door Amerika (USA) van Travelhome

Denk je erover om onze voetstappen te volgen en een camper te huren met vrienden, je partner of met je hele gezin? Neem dan zeker een kijkje bij Travelhome van ANWB.

Kies uit samengestelde pakketreizen of laat een reis op maat samenstellen. Eén ding is in ieder geval zeker: het gaat een bucketlist-waardige reis worden om nooit meer te vergeten.

Pluspunten:
 • Groots aanbod, lage prijzen
 • Maatwerk
 • Deskundig advies van specialisten
 • Aangesloten bij ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
 • Volledige offerte zonder verborgen kosten
Bekijk aanbod
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!


Plan hier je vakantie naar Amerika


Avatar foto

Chris

Eigenaar van Wereldreizigers.nl | Ontdek de wereld!
- Full-time bloggende wereldreiziger.
- Schrijft over reizen, fotografie, duurzaamheid en gadgets.
- Ontdekt graag extreme en onbekende plekken.

2 comments

 • Hoi hoi!
  Wij gaan vanaf februari voor een half jaar naar Amerika om rond te reizen met een camper. Zijn er in Florida mogelijkheden om gratis te overnachten? Bij het strand/in de natuur, etc?
  Groetjes Yvonne

  • Hi Yvonne. Onze ervaring is van wel. Je hebt veel BLM land (Bureau of Land Management) die grote stukken land beheert waar je vaak gratis kan kamperen. Aan het strand gaat het lastiger worden. In het noordelijke deel van Florida hebben we het enkele keren wel gedaan. Hoe zuidelijker je gaat des te drukker het wordt. Daar worden wildkampeerders zeker aan het strand, actief geweerd. Download de App iOverlander om de vele gratis spots gemakkelijk te vinden.

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
13 Shares
13 Shares
Copy link