Wereldreizigers.nl

Vanlife

Wat is VANLIFE nu precies en waarom is het zo populair? En waar staat vanlife precies voor? Op deze pagina lees je er alles over. VANLIFE gaat de laatste tijd echt viraal op het web. Met zijn snelle toename in populariteit springen veel enthousiastelingen in op deze levensstijl. Men vraagt zich af wat het precies is. Maar wat is VANLIFE nu precies en waarom is het zo populair?

VANLIFE & OVERLAND Community

We hebben een nieuwe, openbare Facebook groep gelanceerd voor VANLIFE ? en OVERLANDERS ??.
? Wordt lid van de groep VANLIFE & OVERLANDERS: https://www.facebook.com/groups/vanlife.overlanders
De ‘vrije’ VANLIFE en OVERLANDERS facebook groep van Wereldreizigers.nl.
Deze groep is openbaar en bedoeld voor iedereen die Nederlands spreekt en geïnteresseerd is in VANLIFE en/of OVERLANDEN. Dat wil zeggen: langdurig reizen en/of wonen in je camper, expeditietruck, overlandervoertuig of zelf gebouwde camperbus.
We onderscheiden ons met enkele belangrijke kenmerken:
? Je mag in deze groep WEL je Insta en Facebook delen.
? Je mag in deze groep WEL je boeken over reizen delen.
? Je mag in deze groep WEL je website(s) en reisblogs delen.
? Je mag in deze groep WEL je YouTube video’s delen.
Zolang het raakvlak heeft met VANLIFE en/of OVERLANDEN, ben je vrij om hier je foto’s, video’s, blogs, socials en reisverhalen te delen.
Of het nu gaat om het bouwen van je VANLIFE busje of OVERLAND truck, of dat je graag je reisvideo’s of verhalen met iedereen wil delen. Alles is welkom.
Wij zijn van mening dat het delen van goede content juist hetgeen is waar het internet op draait. Met deze groep willen we graag mensen met dezelfde interesses met elkaar verbinden, zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar (online) kunnen volgen.
Heel veel plezier en houdt het aub netjes!

Wat is VANLIFE?

Simpel gezegd, tegenover het ‘normale leven’ staat er ook een alsmaar populairder wordende alternatieve levensstijl en het heet VANLIFE. Het leven (life) in een ‘van’ (busje). Oftewel, je woont en leeft volledig in een busje, bus, camper of ander voertuig.


Het is een levensstijl die wordt aangenomen door veel Digitale Nomaden die op zoek zijn naar een basic lifestyle, terwijl ze in alle vrijheid de wereld rond kunnen reizen.

VANLIFE historie

Wonen in je huis op wielen bestaat al sinds de jaren zestig. Het werd gepopulariseerd door hippies die vanuit hun voertuigen begonnen te leven. Hoewel er vaak op wordt neergekeken, begint dit soort levensstijl langzaamaan weer een norm te worden. Onlangs heeft deze oude praktijk een enorme comeback gemaakt via millennials en Instagram staat er werkelijk helemaal vol mee.

VANLIFE populariteit

Het leven van een busje explodeert de laatste tijd op sociale media. Vooral op Instagram, waar je kunt zoeken in #vanlife en blootgesteld kunt worden aan meer dan 3 miljoen berichten (op het moment van schrijven van deze blog). Dit aantal zal naar verwachting alleen maar snel groeien.

Veel ‘vanlifers’ hebben hun hele reis op Instagram gedocumenteerd, waardoor het platform het populairste sociale netwerk voor vanlifers is. Terwijl YouTube en Facebook langzaamaan op hun achterstand inlopen, is Instagram zeker de plek waar je op dit moment de meeste inspiratie kunt vinden.

Met zijn groeiende populariteit hebben veel vanlifers inmiddels ook al de kans gekregen om gesponsord of geïnterviewd te worden door grote merken en bedrijven. Deze nomadische levensstijl is niet langer volgestopt met de oude stereotypen, het begint een ware hype te worden waarin geld te verdienen is.

DJI 0142 M Mazeri 1 | natuur | Wereldreizigers.nl

Georgië | De natuur roept

Ondanks dat we stadsmensen zijn voelen we ons toch erg aangetrokken naar de natuur. En die roept om ontdekt te worden.

Day 143 Tskaltubo Lada 1 | natuur | Wereldreizigers.nl

Georgië onthuld in 3 seconden

In amper een vluchtige blik, zo kort als drie seconden, kan iemand een mening over je vormen. Kunnen wij dat ook over Georgië?

250 days roadtrip traveling 8490 | natuur | Wereldreizigers.nl

VANLIFE | 250 dagen leven in een camper (onze ervaring)

We gaven je eerder een kijkje in ons dagelijks leven on-the-road in onze 100 dagen blog, toen we dus 100 dagen onderweg waren. Nu dat we alweer 250 dagen onderweg zijn, is het tijd voor een VANLIFE update! Hoe gaat ons...

milady landy overlanders | natuur | Wereldreizigers.nl

Milady Landy | Overlanden met een oude Land Rover

Op 1 oktober 2019 zijn wij, Sonja en Gert Jan, begonnen aan onze overland wereldreis met onze Milady Landy, een oude Land Rover Defender, bouwjaar 1998. Van de Marokkaanse woestijn, tot de ijsvlaktes van de Noordkaap...

4x4 camper gadgets en upgrades

Onze 4×4 wereldreis camper (2) | Gadgets & Upgrades

Omdat we inmiddels zoveel gedaan hebben delen we de blogs over de 4×4 camper op in drie delen. Eén over de badkamer en het interieur, één over de gadgets en upgrades (dit artikel) en één over de techniek en upgrades van...

intereur-4x4-camper

Onze 4×4 wereldreis camper (1) | Badkamer en interieur

Ons huisje op wielen is er met het nieuwe interieur en badkamer klaar voor! We starten binnenkort aan ons eigen vanlife avontuur, de roadtrip door Amerika en Canada van één jaar. We hebben de 4×4 wereldreis camper...

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »